"Извънземни" посетиха Планетариума

Много фантазия проявиха димитровградските ученици при подготовката на надпреварата по астрономия. Тук се виждат обитателите на планетата на зеленчуците - Фризерландия

"Извънземни" се появиха в димитровградският планетариум "Джордано Бруно", това се случи в рамките на състезанието "Астрономията- знам, мога, творя", което постави финала на седмицата на астрономията. Четири отбора от 5-6 клас от различни тукашни училища мериха сили в три етапа - първо отговаряха на астрономически въпроси, после подреждаха пъзел и съставяха кръстословица с предварително зададена дума. Децата откриваха и съзвездия, изброяваха имена и ги рисуваха на лист, а на помощ на всеки един отбор се притече родител. Третият етап позволи на участниците да развихлят фантазията си до край и да предположат как изглеждат извънземните им приятели. Плакати с презентации показваха въображаемата извънземна цивилизация, победител тук стана отборът на ОУ "Алеко Константинов" - Фризку, който показа обитателите на Фризерландия.

В състезанието децата подреждаха астрономически пъзели

Децата от отбор "Вселена" на ОУ"Пенчо Славейков" показаха как се провежда един галактически конкурс за красота "Мис Вселена". Крайното класиране показа, че Славейковци се класират трети, преди тях са отбор "Херкулес" от ПМГ"Ив.Вазов", а първото място отиде при авторите на планетата на зеленчуците - отбор "Фризку" от ОУ"Алеко Константинов". Почетното четвърто място е за "Кандракарци" от СОУ"Л.Каравелов".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини