Приказни герои вдъхновиха димитровградските деца

Приказките за мечки в гората са сред любимите на димитровградските деца

Раница, книги и албум ще получат децата с най-хубави рисунки от конкурса "Моят любим приказен герой", обявиха от димитровградската фондация "Подари усмивка". От септември миналата година тя реализира проект детска читалня „Приказките на баба” по програма  "Общностно развитие и гражданско участие", фонд "Хората решават" на фондация "Работилница за Граждански инициативи" , с финансовата подкрепа на тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.
Конкурсът е част от проекта на фондацията, в който вече са взели участие двайсетина деца на възраст от 3 до 8 години.
Днес в читалнята на детския отдел малчугани от 3-та и 4-та група в детска градина "Приказка" рисуваха своите любими герои. Оказа се, че мечетата, принцесите и къщите са любимите теми за рисуване на децата.


След като бъдат събрани, рисунките ще бъдат подредени в изложба.
Миналата събота любими приказни герои рисуваха малчуганите, които посещават детската читалня, а в началото на седмицата в конкурса се включиха и деца от ОДЗ"Звънче".
изложба в детската читалня на библиотеката, казаха от фондацията. Класирани на първите три места деца ще получат раница, книги и албум, останалите също ще бъдат поощрени с награди.

Любимите герои на децата ангажираха изцяло вниманието им в конкурса 
Ели от градина "Приказка" бе написала името си на рисунката

Четенето на приказки за димитровградските деца продължава всяка събота от 10,30 в Детската читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, припомниха от фондация "Подари усмивка". С децата се занимават пенсионираните учители от клуб "Наука", които 
карат приказните герои да оживяват в увлекателен разказ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини