Славейковци честваха своя патрон днес

С разноцветни тениски с лика на Пенчо Славейков бяха облечени децата на днешния патронен празник

145 години от рождението на поета Пенчо Славейков отбелязаха днес с патронен празник децата и учители в едноименното училище в Димитровград. Щафета беляза началото на програмата, като в нея участие взеха деца от четири училища - СОУ"Л.Каравелов", ПМГ"Ив.Вазов",ОУ"Алеко Константинов" и домакините. Победители станаха Славейковци, които имаха и най-добро време в състезанието.

Празникът продължи в двора на училището, където директорът Снежана Ангелова пожела здраве, успехи и усмивки на ученици и преподаванели и сподели, че ОУ"П.Славейков" е едно необикновено училище. Поздравителен адрес от името на кмета Стефан Димитров поднесе заместникът му Росен Кузев. Такъв изпрати до ръководството на училището и председателят на ОбС Катя Чалъкова, както и еврокомисар Кристалина георгиева, която според предварителните планове трябваше да бъде гост на празника в ОУ"П.Славейков". Днешното тържество беляза и официалното откриване на новоремонтирана фасада на училището.

Директорът на училището Снежана Ангелова пожела здраве и усмивки
Победителите в щафетата - домакините получиха купа

Награди за отлично представяне в състезанието "Език свещен на моите деди", акцията "Лист по лист" и великденското състезание "Шарен свят" получиха участници от различни училища в Димитровград. Отличени бяха и учителите, подготвяли децата.

Шафетата

Състезание на клуб "Млад огнеборец" към ОУ"Пенчо Славейков" сложи точка на празника в двора на училището.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини