Паркът до ОУ "П.Славейков" става като нов

Паркът до училище "Пенчо Славейков" не е ремонтиран от близо 40 години, смята съветникът

Принципно решение за ремонт на парка до ОУ "Пенчо Славейков" взеха днес димитровградските общинари. Предложението направи в докладна до ОбС съветникът от ГЕРБ Веселин Милев. Според него, това място за игра е едно от най-посещаваните в града, но не е ремонтирано от 40 години - липсват съоражения за игра на деца от 1 до 4 клас, а настилката е в окаяно състояние.

Милев предлага да се отделят пари от бюджет 2011/2012 година, но не визира определена сума, защото според него финансова рамка на димитровградска община е оскъдна. Поради тази причина на общинарите не бе представена и предварителна сметка колко ще струва ремонтът. Според Веселин Милев, градската управа може най-добре да прецени това.

В хода на дискусиите доайенът сред димитровградските общинари д-р Максим Господинов припомни, че има предишно решение на ОбС-Димитровград в парка да бъде изграден православен храм. Според него, е редно първо да се отмени това решение и една тогава да се вземе ново.

Доайенът сред димитровградските общинари д-р Максим Господинов

Кметът Стефан Димитров разясни, че към момента няма постъпил проект за изграждане на православен храм на това място. Така дойде и решението на съветниците за бъдеща реконструкция на мястото за отдих и разходки до ОУ "Пенчо Славейков". Те подкрепиха докладната с 21 гласа "за", 7 общинари се въздържаха.

Паркът е любимо място на деца и майки

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини