За сефте в България: Поставиха ПОС терминали в община

Едно от двете ПОС терминални устройства са монтирани на приходната каса в сградата на общината

Димитровградска община първа в България  въведе услугата безкасово плащане чрез ПОС терминал, похвалиха се от тукашната администрация. От вчера устройствата са монтирани на приходната каса на Общината на първия етаж и в отдел "Приходи" в сградата на Бюрото по труда. Граждани и фирми могат да погасяват и така своите данъци и такси, като за услугата няма да се заплащат банкови комисионни такси.

От общината уточниха, че може да се плаща със всички видове банкови карти. Освен, че се избягва плащането с пари в брой, друга важна подробност е, че лимитът на ПОС терминала е по-висок. Взависимост от вида на картата той варира между 5 000 и 20 000 лв., допълниха от общината. Този начин на разплащане и събиране на приходи е регламентиран чрез Закона за ограничаване на плащанията в брой, които е обнародван в Държавен вестник през февруари тази година.

От тукашната администрация напомниха още,  че днес, утре и в понеделник са последните дни, в които могат да се платят данък сгради, такса смет и данъка върху автомобилите като се ползва 5% отстъпка.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини