Черна дупка погълна Великден - преглед на печата в Димитровград

За катастрофата разтърсила България по Великден пише в темата си от страниците на новия брой вестник "Тракия 21 век". Черна дупка погълна Великден е заглавието на материала. Война не ни трябва- имаме си слабо подготвени безотговорни щофьори и разбити пъщита, пише авторът Делян Аврамов. В дописката има и статистика за броя на младите шофьори в региона, а на страница 7-ма седмичникът припомня и за други големи катастрофи през последните десетилетия.

"Атлас" отказа да вози покрай ЖП линията - димитровградска тема от страниците на "Тракия 21 век". Превозваческата фирма реже курсове заради дублиране на рейсове с БДЖ. Става дума за дестинацията до Крум, Ябълково, Сталево, Скобелево и обратно.

Искаме от Япония пари за скенер и ремонт - заглавието обобщава решение, взето тази седмица от димитровградските общинари на редовна сесия. По два проекта ще кандидаства общината за безвъзмездна помощ от Японското правителство, в момента тече втори транш на подпомагането. Единият е за ремонт на училището в Крепост, а другият за закупуване на спирален скенер за тукашната болница.

Замминистър откри нов ресурсен кабинет, информира от стр.4 димитровградският седмичник. Става дума за Милена Дамянова, заместник  на образователния министър Сергей Игнатов. Тя откри нов ресурсен кабинет в СОУ"Васил Левски" тази седмица, той е третият подред в Димитровград.

Борецът Микяй донесе сребро от Анкара, информира и "Тракия 21 век" в новия си брой. Микей участва в Световни детски игри в турската столица, заедно с още 10 състезатели от СКБ Димитровград. Той е спечелил сребърен медал, пише още изданието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини