Водещи от "Господари на ефира" гостуват в димитровградския театър

Една от двойките водещи на предаването"Господари на ефира" ще гостува в Димитровград, но с превъплащение на театралната сцена. Малин Кръстев и Валентин Танев са главните действащи лица в прекрасния спектакъл на режисьора Крикор Азарян - ЛАЗАРИЦА, информират от рекламния отдел на ДТ"Апостол Карамитев". Пиесата, поставяна вече шест сезона, ще се играе на димитровградска сцена на 18 май от 19 часа.

"Не е случаен изборът на екипа на театъра да покани именно тази пиеса в навечерието на 24 май", коментира рекламния менъджер на театъра Калина Монева. Тя припомни, че Валентин Танев е първият носител на димитровградската награда  „Любимец 13” – Валентин Танев,  а друг голям актьор ще видим в ролята на Кучето - Малин Кръстев.

Оригиналният и необикновен сюжет на "Лазарица" превръща пиесата в един от най-красивите и поетични текстове в българската драма. Според Монева, покойния вече режисьор Крикор Азарян е истински познавач на творчеството на Йордан Радичков. От театъра издадоха част от сюжета на постановката - Лазар завежда своето куче в гората и го завързва около една круша с намерението да го застреля. Но зле прицеленият изстрел преобръща ситуацията. Лазар се оказва на дървото, а побеснялото отвързано куче отдолу. И така, докато се изтърколят всички сезони на човешкия живот.

Пиесата е наградена с множество отличия, сред които наградите "Икар" и "Аскеер", припомни Калина Монева. Билети вече се продават на касата на димитровградския театър.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини