Селските джипита: Дайте транспорт за болните

Транспортът на тежко болни хора до общинският център си остава най-големият проблем на селските здравни служби, така шефът на МБАЛ “Св.Екатерина“ д-р Здравко Наков коментира резултатите от проведените досега срещи в малките населени места на общината.

За да разбере какво мъчи селското здраеопазване, ръководството на тукашното здравно заведение се е нагърбило да се срещне с личните лекари в 26-те села в общината. Досега разговори е имало с джипитата в Горски извор, Черногорово и Радиево.

„Навсякъде колегите се оплакват от липса на транспорт до града, проблеми с изписването на някои лекарства, както намирането им“ коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net д-р Наков. Възрастните пациенти по селата срещат трудности и когато личния лекар назначи някакво лабораторно изследване, то обикновенно трябва да стане в града, а това не е по силите на повечето от пенсионерите, допълни Наков.

Управителят на МБАЛ д-р Здравко Наков

Д-р Наков каза, че се умува върху вариант тежко болни пациенти да се преглеждат от специалисти на място по селата. Според шефът на местното здравно заведение, такива разговори с джипитата в селата ще продължат, но не са уточнени дати все още. Мащабна среща се готви и с джипитата от града, от МБАЛ“Св.Екатерина“ искат да чуят какви са проблемите и на градските семейни лекари. Това вероятно ще се случи в края на този или началото на идния месец, прогнозира д-р Наков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини