Една нощ в библиотеката

Единайстокласничката Моника Кирова и съученичката й Диана Полихронова реализираха свои "разкрасителен" проект вэрху малчуганите

Най-мащабното събитие в рамките на Националната библиотечна седмица в Димитровград стартира в 17.00 часа тази вечер. Под надслов "Една нощ в библиотеката" мероприятието поставя под един покрив множество забавни и културни прояви за малки и големи.

Празникът започна в парка пред библиотеката с клоуни, рисунки върху детските лица, а огромен надуваем дворец беше магнит за малчуганите.

Имаше и импровизирано студио за рисунки върху децата, направено от Моника Кирова и Диана Полихронова, който реализират свои проект, свързан с малчуганите.

В лятната читалня на библиотеката за най-малките бе сътворена "Читалнята на баба", а рисунки върху компактдискове провокираха по-големите художници.

Надуваемият дворец бе на необичайно място днес

Етноизложба  и витрина с книги за любителите на екзотични ястия привличаше погледите на посетителите във фоаето на библиотеката. Друга изложба на тема "На гости на миналия век" представяше интересни заглавия от страниците на "Работническо дело" и "Народна младеж".

За трети път в рамките на тази седмица в библиотеката имаше дърворезба на открито от димитровградски майстори
Нанси Канева също участва в детската работилница в читалнята

Нощта в библиотеката продължава до 23 часа с музика от Джаз трио-Димитровград и Лушка и Тончо Тоневи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини