Представят "Лазарица" на димитровградска сцена днес

Спектакълът на режисьора Крикор Азарян - "Лазарица" ще се играе на сцената на ДТ"Апостол Карамитев" от 19.00 часа тази вечер. Пиесата се поставя вече шест сезона, уточни Калина Монева от рекламния отдел на театъра. Тя допълни, че има още билети за постановката, в която участват Валентин Танев и Малин Кръстев. Монева припомни, че Валентин Танев е първият носител на димитровградската награда на публиката  „Любимец 13” – Валентин Танев,  а друг голям актьор ще видим в ролята на Кучето - Малин Кръстев.

Оригиналният и необикновен сюжет на "Лазарица" превръща пиесата в един от най-красивите и поетични текстове в българската драма. Според Монева, покойния вече режисьор Крикор Азарян е истински познавач на творчеството на Йордан Радичков. От театъра издадоха част от сюжета на постановката - Лазар завежда своето куче в гората и го завързва около една круша с намерението да го застреля. Но зле прицеленият изстрел преобръща ситуацията. Лазар се оказва на дървото, а побеснялото отвързано куче отдолу. И така, докато се изтърколят всички сезони на човешкия живот.

Пиесата е наградена с множество отличия, сред които наградите "Икар" и "Аскеер", припомни Калина Монева. Билети вече се продават на касата на димитровградския театър.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини