Близо 400 зрелостници се потят над втория задължителен изпит

Между 350 и 400 зрелостници от Димитровград се явяват днес на втория задължителен държавен зрелостен изпит. Зрелостниците пишат по вариант 2, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието, младежта и науката.

Учениците ще могат да избират да пишат между предметите математика, история и цивилизация, физика и астрономия, география и икономика, химия и опазване на околната среда, философски цикъл, биология и здравно образование, английски, руски, немски, испански, френски и италиански език.

В СОУ"Л.Каравелов" тече изпита по география и икономика, на него се явяват най-много зрелостници от Димитровград - 120. Следва английски език, който изпит тече в Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров", там има 79 ученици. Върху въпросите в тестовете по математика, история и химия се потят 63-ма зрелостници в сградата на ПМГ"Ив.Вазов". Зрелостния изпит по биология тече в сградата на Химическата гимнация "Д-р Асен Златаров". На изпита се явяват и неиздържали теста ученици от предходни години, уточниха от общината.

Изпитът започна в 8.00 часа и ще продължи четири астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности са предвидени още два часа. Тестовете за 13-те предмета включват различен брой въпроси.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини