24 май в Димитровград: Наградени учители и изложби на открито

Преподавателката по пиано Илза Минчева получи отличие за цялостен принос в културата от диригентът Доцо Вътков

С тържествена церемония на площада пред кино "Планета Пайнер" бе отбелязан 24 май в Димитровград. Мероприятието бе съпътствано от няколко изложби на открито, в който участваха ученици и деца. Общо 11 награди бяха раздадени на тържество по повод деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Преподавателката по пиано Илза Минчева получи цялостната награда за принос в областта на културата. Връчи и я миналогодишният носител на това отличие диригентът на духовия оркестър Доцо Вътков. Той не скри, че е доволен от факта, че отново музикант получава тази награда. За цялостна дейност в преподаването кметът Стефан Димитров отличи с плакет учителят по физическо възпитание и спорт Петко Колев от ОУ "Пенчо Славейков".

Учител на годината в раздел "Хуманитарни науки" става Маргарита Никова, преподавател по бълг.език и литература в Химическата гимназия. Нейната награда връчи бившата учителка Добринка Златева от клуб "Наука". Преподавателката по микробиология в Химическата гимназия Недялка Нанева  взе приз за учител на годината в раздела "Професионално образование". Тя бе наградена от общинския съветник Велизар Чолаков.

Кметът Стефан Димитров награди преподавателят Петко Колев за цялостен принос в преподаването

Корепетиторът на ТА"Звездица" Димо Желев получава награда за приноса му към развитие на танцовото и музикално-фолклорно изкуство. Неговото отличие връчи главният експерт по образованието в общината Валери Славов.

За утвърждаване на традициите и организирането на празник на славянското единство бе отличено читалище „Христо Ботев-1871 г." в село Ябълково. Техния плакет бе връчен от директорът на Хуманитарната и социална дирекция в общината Милена Тодева.

С наградата "Млад учител" тази година се окичи Теодора Господинова от ОУ "Пенчо Славейков". Тя бе наградена от председателят на ОбС Катя Чалъкова. Освен пожелания за успехи, отправени към учителите и дейците на културата, единствено Чалъкова поздрави журналистите, за които 24 май също е празник.

Председателят на ОбС Катя Чалъкова награди младия учител Теодора Господинова от ОУ "П.Славейков"
Недялка Нанева, преподавател в Химическата гимназия взе приза в категорията "Профедионално образование"

Наградата  за начален учител получи Галина Дафинова от ОУ"Хр.Ботев" село Крепост. Честта да и връчи наградата се падна на директорът на Градската библиотека Илко Чамов.

Радка Сенкова от ОУ"Алеко Константинов" бе отличена като преподавател на годината в областта на математиката, а заради обучението в спорта и изкуството бе награден Красимир Фотев от Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров". Учител на годината от детските градини е Роса Пеева от ЦДГ №1. Развълнуваната преподавателка взе наградата от зам.кметът Росен Кузев.

Зам.кметът Росен Кузев връчи наградата на учителката в ЦДГ №1 Роса Пеева.

Маргарита Никова от Химическата гимназия стана учител на годината в раздел "Хуманитарни науки"
Директорът на Хуманитарната дирекция Милена Тодева награди читалището в Ябълково за утвърждаване на традициите при организирането на празника на Славянското единство

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини