За малко да оставят без заплати служителите в димитровградския театър

Със свое решение днес местните парламентаристи създадоха Общински културен институт и приеха правилник за работата на Общински театър "Апостол Карамитев". Промяната е заради приетото от Министерски съвет постановление, с което театърът в Димитровград от държавен става общински.

Преди една седмица в общината е пристигнало писмо от министерството на културата в което се уточнява как да стане прехвърлянето на собствеността, разясни вносителят на докладната Стефан Димитров. То дойде в отговор на предложението на Димитър Петров от групата на БСП, че точката е важна и за да бъде огледана, е добре да се оттегли за следващо заседание. Опасения, че 11-те служители в хлама на Мелпомена в Димитровград може да останат без заплати изрази и председателят на Постоянната комисия по култура Маргарита Сивмеонова.Тя подчерта, че в момента работещите там "висят във въздуха".

.

Съветниците приеха Правилник за работата на общинския театър "Апостол Карамитев"

Според приетия днес правилник, директорът на театъра в Димитровград се назначава от кмета на общината след провеждане на конкурс. Служителите в Общинския театър се назначават и освобождават пак от градоначалника по предложение на директора на културното средище. Колко да бъде числеността на персонала ще трябва да решават Общинските съветници, те определиха 11 щатни бройки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини