Приеха облекчения за бизнеса, касаещи такса смет

Групата на ГЕРБ предложи промените в Наредба 10 на днешната сесия

Предприятията и юридическите лица от Димитровград, които декларират количество отпадъци до 30 юни тази година, ще могат да се възползват от облекчения в таксата за сметосъбиране и сметоизвозване от 2.5 до 5 промила. Това решиха днес димитровградските общинари, които на сесия направиха промени в Наредба №10 за определянето на местните такси и услуги. Досега този срок бе края на ноември 2011 година.

Единственото условие е фирмите да нямат задължения към Общината, поясни след края на сесията председателят на ОбС Катя Чалъкова.

Вносител на това предложение бе сесийната група на ГЕРБ. От нейно име юристката Галина Чингарова подчерта, че това е една антикризисна докладна, с чиято помощ ще бъде потушено напражението сред представителите на бизнеса в града. Още преди два месеца собственици от средния бизнес протестираха, че размерът на такса битови отпадъци за тази година е непосилен и поискаха промяна.

Докато се стигне до това решение обаче в залата на Общинския съвет днес се разразиха дебати. Предложената от ГЕРБ промяна не бе в предварително обявения дневен ред, а по-късно стана ясно, че точката е била отхвърлена и на председателски съвет. След консултация с юристи и две почивки, съветниците от управляващата партия оттеглиха предложените промени в Наредбата, касаещи 2012 г. и се концетрираха само върху измененията в настоящата година.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини