Събрание на ВиК развихри димитровградските съветници

Предстоящото утре Общо събрание на съдружниците на димитровградското ВиК дружество предизвика бурни дебати по време на днешната сесия. Наглед формалната точка за това как да гласува представителят на Общината в общото събрание д-р Вълчо Митрушев отприщи емоции и активизира съветниците да предлагат и спорят в залата.

Първи дебата започна съветникът от "Да за Димитровград" Велизар Чолаков, който предложи точката за участието на общината в събранието да се оттегли, защото съветниците не разполагали нито с отчета на дружеството, нито с това какви материални активи ще продава управата на ВиК.

Веселин Милев от ГЕРБ даде идея принципно да бъде упълномощен представителят да гласува по свое усмотрение.

Представителят на общината във ВиК дружеството д-р Вълчо Митрушев  уточни, че се е наложила промяна в датата на събранието, за да може той да получи пълномощия как да гласува. Митрушев каза, че е получил уверение от управителят на водното дружество, че всички материали за събранието са изпратени в общината.

Според кметът Стефан Димитров ВиК- Димитровград върви назад, защото дивидентът на общината е по-малък в сревнение с предходната година. Градоначалникът посочи като пример предишната управа на водното дружество е реализирала по-големи печалби.

В крайна сметка общинарите решиха д-р Митрушев да подкрепи всички точки в дневния ред на събранието, с изключение на тази, касаеща бракуването на дълготрайните материални активи вна ВиК. Там представителят на Общината ще гласува "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини