Кмет благодари на администрация си

Стефан Димитров благодари на администрацията за работата и старанието

Димитровградският кмет Стефан Димитров благодари на общинска аднимистрация за получаването на приза за иновации и добро местно самоуправление. Той бе присъден на Димитровград преди дни на церемония в столицата. Днес на събиране по този повод градоначалникът напомни, че етикета за добро управление се дава на общини, спазващи 12 принципа. В залата на втория етаж в Общината присъстваха началници на дирекции и отдели, секретарят на общината, заместниците на Димитров.

12 принципа на доброто управление са честно провеждане, представителност и обществено участие по време на избори, отзивчивост, ефикасност и ефективност, откритост и прозрачност, върховенство на закона, етично поведение, иновации, стабилно финансово управление, човешки права, културно разнообразие, отчетност и др.

Всичко това нямаше да е факт, ако не беше вашата работа и положените усилия, подчерта Димитров. Той допълни, че с работата си администрацията трябва да защити направеното до сега.

Секретарят в общината Диана Димитрова припомни как се стигна до получаването на Етикета за добро управление. Първо се попълва полученото във всички български общини писмено заявление, към което се прилага решение на ОбС. То удостоверява ,че местният парламент ще спазва 12-те принцира на добро управление.

Следва доклад за анкетно проучване, в което са участвали 24 общински съветника. Димитровградската администрация е попълнила и еталон за самоуправление, към дойто е приложен доказателствен материал, поясни Димитрова. Накрая независима комисия се произнася дали общината спазва посочените принципи. Символичната награда е кристален многоъгълник и плакет, които ще бъдат изложени на в Центъра за обслужване на граждани.

Призът е във формата на кристален многоъгълник

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини