Детски градини от Димитровград помагат на сираци за 1 юни

Доброволките от Младежки център-Хасково Силвия Савова и Йорданка Йорданова

Димитровградските градини "Слънце","Роза","Приказка","8 март" и други се включиха в благотворителната инициатива на Младежки център-Хасково за набиране на употребявани дрехи и обувки за домовете за сираци в Хасковска област.

Вече седмица доброволки на центъра обикалят ОДЗ-тата в Димитровград и събират даренията, който ще бъдат предоставени на хасковския дом "Надежда" на 1 юни.

"Благодарни сме на всички родители, които се отзоваха и донесоха дрешки, играчки и обувки, не очаквахме толкова много дарения", разказаха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net доброволките Силвия Савова и Йорданка Йорданова. Те допълниха, че за транспорта и превоза на събраните вещи са разчитали изключително на димитровградската фирма "Елтех".

В благотворителната кампания засега са се включили само детски градини от Димитровград, разказаха още доброволките. Помощи за децата без родители ще се събират и утре. На 1 юни, всеки който желае да помогне, може да занесе дрехи или и играчки направо в сградата на Младежкия център в областния град.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини