До 80% пълняемост на леглата в МБАЛ -Димитровград -преглед на печата

Новият брой на "Димитровградски пазар" е от днес по реповете в града. Вестникът отделя внимание на ОбС-Димитровград под заглавие "Със стахановско усърдие ОбС дебатира по решение с предизвестен край", обръщайки внимание на трагикомичната ситуация в местния парламент, разиграла се на последното заседание.

До 80% пълняемост на леглата в МБАЛ, Вътрешно и Нервно и АГО водят по посещения - темата е от стр.8. Пълняемостта варира съобразно профила на съответното отделение и характерната сезонна заболяемост, коментира пред изданието управтелят д-р Здравко Наков.

Юристът Ирена Узунова стана областен управител - за рокадата в областна администрация информира и "Димитровградски пазар". Изданието припомня как се е стигнало до избора на нов губернатор и каква е визитката на Узунова преди да заеме поста.

Искат 25 стотинки за квадратен метър жилищна площ в покрайнините на Димитровград, темата е от стр.9 на димитровградския седмичник. Става дума за наемите на 90 общински жилища в кв.Вулкан, дарени наскоро от собствениците на завод "Вулкан Цимент".

От догодина и библиотеката минава на пазарен принцип, по примера на Историческия музей. Решението за това взеха общинарите на последната сесия. Изменението в досегашния статут на просветното средище се прави заради изискванията на Закона за закрила и развитие на културата, пише "Димитровградски пазар".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини