Лятно училище за 90 димитровградски деца започна днес

Едно от направленията на проектът "Социално включване" стартира днес и в ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград

Едно от направленията на проекта "Социално включване" , насочен към деца от уязвими групи стартира днес в общината. 90 малчугани от различни училища ще учат три пъти седмично буквите, ще рисуват и пеят, ще ходят на екскурзии.

Целта е децата 3 до 7 години да бъдат подготвени за училище, обясни ръководителят на проекта Елена Тодорова. Тя разказа, че в направлението участват деца без родител, такива от социално слаби семейства, със здравни проблеми или от ромски произход.

"Проектът ще спомогне за тяхната социализация и по-лесната адаптация в обществото", поясни още Тодорова. Т.нар. лятно училище ще продължи до края на август.

Днес старт на проекта бе даден в 11 учебни заведения в димитровградско сред който тези в кварталите Мариино, Черноконево, Вулкан, и селата Крепост, Черногорово, Радиево и други. В училище "Пенчо Славейков" ще се обучават 8 деца от преподавателката Минка Господинова.

Вчера в Министерството на труда и социалната политика кметът Стефан Димитров  подписа договор за реализирането на проект "Социално включване". Той е на стойност 1 115 712 лв., от които Общината финансира 51 840 лв. Направлението, което стартира днес се казва "Да" за децата на Димитровград".

Кметът Стефан Димитров /в дясно/ поздрави децата по случай празника 1 юни и им пожела приятни занимания през лятото.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини