Синдикален лидер и новия губернатор на празника на обновената ЦДГ "8 март"

Кметът Стефан Димитров и губернаторът Ирена Узунова на празника на градината в Димитровград

Новият областен управител Ирена Узунова днес бе на първото си официално посещение в Димитровград. Тя участва в тържественото откриване на ремонтираната детска градина "8 март", част от ОДЗ№2 днес преди обяд.

Губернаторката похвали градоначалника Стефан Димитров за добре свършената работа и подчерта, че Димитровград е на първо място в България по усвояване на средства от фонд "Енергийна ефективност" в частта за ремонт на учебни заведения.

Весел празник пожела на децата Ирена Узунова, към нея се присъеди и кметът Стефан Димитров. Впечатлен от видяното бе и Пламен Димитров -лидер на КНСБ, който също дойде на празничното откриване. Той припомни, че четири състава от Димитровград се борят за приз на етнофестивала на детската песен в Минерални бани, който тече в момента. Обновената градина получи и поздравителен адрес от председателят на ОбС Катя Чалъкова.

С кредит в размер на 210 946 лв. от Фонд „Енергийна ефективност” и 82 034 лв. собствени средства на общината бе ремонтирано ОДЗ №2 в Димитровград. Там бяха направени топлинна изолация на външните стени и тавана, подмяна на дограмата на вратите и прозорците, на осветителната инсталация, монтаж на нов котел с комбинирана горелка за течно и газообразно гориво. Очаква се те са пестят по 53 185 лв. годишно. Допълнително близо 50 000 лв. за ново обзавеждане е осигурила общината за детското заведение, стана ясно днес.

Ирена Узунова пожела на децата хубав празник

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Празникът уважи и лидерът на КНСБ Пламен Димитров /в средата/

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини