“Таралежите“ грабнаха четири награди от “Златен извор” 2011

ДВС "Таралежите" на сцената на "Златен извор" 2011

Четири от наградите на тазгодишното 11-то издание на фестивала за детска песен на фолклорна основа “Златен извор” остават в Димитровград. Те бяха връчени на Детско вокално студио “Таралежите” с ръководител Емилия Тодорова.

Димитровградската формация спечели в раздела за нова авторска песен с изпълнението си на композиция, кръстена на самия фестивал “Златен извор”. Текстът е на поетесата Величка Петрова, музиката на Емилия Тодорова, а аранжиментът на Огнян Тодоров.

Ръководителката на “Таралежите “ бе отличена и за принос в утвърждаването на фестивала, заедно с ръководителите на още пет формации от страната.При групите във втора възрастова група ДВС “Таралежите” си раздели първото място  с Вокален квартет “Розов свят”-Ст.Загора. Другата награда за димитровградчани бе второто място при групите в първа възрастова група.

Ръководителката на "Таралежите" Емилия Тодорова излезе четири пъти на сцената

Наградите бяха много, всички победители ги получиха лично от кметът Стефан Димитров. Пред публиката в залата той не скри, че се радва, че фестивала се развива и подчерта подкрепата на композитора Хайгашот Агасян, който и тази година бе част от журито. Негов председател бе композиторът Петър Льондев, който от своя страна благодари на организаторите и изпълнителите, че вече повече от десетилетие помагат “Златен извор” да съществува.

Публиката в залата

Поздравителен адрес към организаторите и участниците бе изпратил и министърът на образованието Сергей Игнатов. Над 250 деца пяха в конкурсния ден на фестивала за детска песен, днес участниците ще разгледат Димитровград и ще посетят някои от забележителностите му.

Градоначалникът Стефан Димитров връчи отличията на победителите н "Златен извор" 2011
Поетът Хайгашот Агасят закри "Златен извор" с кратък рецитал

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини