Държавния глава: Не коментирам Миглена Кунева

Без коментар остави въпроса за кандидатурата на Миглена Кунева за президент държавния глава в Димитровград. "Готов съм да участвам в президенски дебат като политик, но нямам намерение да коментирам нито една кандидатура", каза президента. Според него в борбата за президенска власт се очертават две тендецнии - партиини канидатури и личностни. Важно е обаче, че да се чуе гласа на гражданското общество

В Димитровград Първанов говори за идеята за пакта за стабилност и своето виждане от срещата с вицепремиера Симеон Дянков. Много важно, според президента е бюджетния дефицит на бъде в рамките на 3%, допустими по европейските норми. Той апелирал да бъдат изтеглени онези промени в конституцията зящото няма логика едно правителство да се избира с обикновено мнозинство, а за данъчни закони да се търси конституционно мнозинство. Това предполага промяна на парламентарния модел, убеден е държавния глава, нещо което той не подкрепя.

Георги Първанов посети Историческия музей, където  бе посрещнат с хляб и сол

Георги Първанов отказа да коментира заявените от правителството намерения за вдигане на пенсиите, Докато не е закрепено със законови решения няма смисъл да се коментира. В следващите дни президентът ще обяви цялостна визия за пенсионната реформа в България.

Безпокойство изрази държавния глава по повод трусовоте в съдебната власт в последните дни. Но заяви, че не желае да се намесва в работата на съдебната власт. Това са сигнали които трябва да бъдат много добре видяни от управляващите и обществото, смята Първанов.

Близо час директорът на музея Елена Георгиева разказва на държавния глава за историята на Димитровград и бригадирското движение

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини