За втори път Райново събира алтернативни кинолюбители

Посланикът на Куба Херардо Суарес Алварес бе специален гост на първото издание на фестивала, той бе изненадан от кметския наместник Ники Апостолов с подарък

Тази вечер от 18.00 часа в димитровградското село Райново стартира фестивалът за алтернативно кино „Защитени светове”. Второто издание е с международен статут, поясни кметският наместник на селото Николай Апостолов. Във форума ще участват четири филма от Украйна и три от Македония, останалите са от България.

Общо 45 автори са изпратили своите продукции за участие в конкурсната програма. От тях селекционната комисия е отсяла 26, които ще бъдат представени по време на фестивала довечера. Сред тях е и филма на димитровградчанинът Милен Младжов, поясниха организаторите от кметството и читалището.

350 лева ще вземе авторът, класирал се на първо място, а неговите подгласници съответно по 300 и 250 лв. Председател на журито, които ще преценява филмите е режисьорът Светослав Драганов, в него влизат още кметският наместник на Райново и представител на тамошното читалище.

В рамките на фестивала тази година ще се организира и фотоконкурс, за който вече са подадени около 25 снимки, казаха организаторите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини