Лекари в пенсионна възраст крепят здравеопазването в общината - преглед на печата

Специалисти в надпреднала пенсионна възраст крепят нивото на здравеопазването в общината пише в новия си брой вестник от днес "Димитровградски пазар". Изданието цитира управителят на МБАЛ д-р Здравко Наков, според когото проблемът с набавянето на нови кадри окончателно ще вземе връх. Няма отделение, където недостигът на висококвалифициран персонал да не е по-малко или повече изразен, допълва вестника. И припомня, че в Димитровград са нужни ендокринолог, гастроентеролог,акушер-гинеколог, анестезиолози, офталмолози.

За посещението на президента Първанов пише от първата си страница "Димитровградски пазар". "Нужно е национално помирение чрез обективен прочит на историята"-  думи на държавния глава, казани в Димитровград при откриване на форум за живота на българина през ХХ век.

Регистрираха превишение на алармения праг на озон, по темата информира и "Димитровградски пазар". Миналия четвъртък над Димитровград са отчетени концентрации над 240 микрограмана всеки кубичен метър въздух.

Тихомълком отвориха за движение обновената северна обходна дъга - вестникът информира, че без излишна церемониалност  и рязане на ленти в петък за движение бе пусната напълно обновената северна обходна дъга на Димитровград.

Димитровградчани в челната тройка по аматьорски футбол за ротарианци - изданието дава повече информация за приключилия тази събота турнир по футбол на Ротари клубовете от страната, който се игра на стадион "Миньор".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини