КНСБ събира подписи в защита правата на гражданите

Национална подписка в защита основните права подхвана КНСБ в края на миналата седмица и в Димитровград. Инициативата цели в условия на криза да се защитят социалните, синдикалните и трудовите права на гражданите, който сега са под натиск, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net лидерът на тукашната структура на КНСБ Ангел Димитров.

Подписите ще се събират в офиса на синдиката на бул."Раковски". До дни такива подписки ще бъдат поставени и в големите предприятия като "Неохим", "Вулкан цимент", "ВиК" др., така хората ще могат да изразят мнението си за готвените промени в Кодекса на труда, за правото на синдикално сдружаване, колективно договаряне или стачка, каза още Ангел Димитров. Инициативата на КНСБ ще тече цял месец.

От синдиката напомниха и за своите искания за гарантирано право на редовно изплащане на заплатите на работещите. КНСБ внесе в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Гражданскопроцесуалния коденс, чрез който всеки работни има право да получи дължимите заплати без да води дела за това, припомни синдикалният лидер в Димитровград. Засега сигнали за такива нарушени права в димитровградско не са постъпвали в синдиката.

Подписката в защита на синдилантите и социални правата се намира в офиса на КНСБ в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини