Алеята на новия живот в Димитровград оцеля

Пред дръвчетата обаче липсват надписи с имената на децата, което родителите трябваше да сторят

Точно два месеца след като бе открита официално Алеята на новия живот в Димитровград оцеля. С изключение на няколко изсъхнали дръвчета, повечето от засадените 171 атласки кедъра и кипариси са в добро състояние, показа проверка на  Dimitrovgrad.bgvesti.net. Една от майките, който периодично идват тук е Емилия Стоева. Тя и семейството й поливат редовно дръчето, кръстено на дъщеря й Лидия. Емилия разказа, че е виждала през почивните дни към алеята в парк Марица да идват родители, носещи вода за растенията.

Пред дръвчетата, обаче все още липсват табелите с имената на децата, родени в Димитровград след 1 януари 2010 година. За тях трябваше да се погрижат родителите. Само един от кипарисите е надписан с името на Борис Петков и личи, че за него са полагани по специални грижи.

На пръстите на едната ръка се броят изсъхналите дръвчета

Алеята на новия живот бе открита на 17 април- Цветница близо до дигата в парк Марица. Тогава цели фамилии дойдоха да посадят дърво за децата и внуците си, имаше снимки за спомен и грамоти с името на всеки един малчуган. Връчи ги кметът Стефан Димитров. Фиданките осигури фирма "Каолин", тук бе и основният инициатор на идеята за Алеята, съветникът Христо Цветков.

Акцията по залесяването на Алеята на новия живот на 17 април

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини