В Димитровград спряха лова на кучета, строят приют

Бившият тренировъчен лагер за кучета на МВР от днес е общински

Заповед за спиране на всякаква дейност по залавяне, транспортиране, преместване  на бездомни кучета издаде ветеринарният лекар към тукашната администрация д-р Пламен Христозов, информираха от Общината. Мярката е наложена заради подадените жалби от Дружеството за защита на животните в Димитровград и фондация “Четири лапи”. Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа, международната организация за защита на животните “Четири лапи” в писмо до медиите алармира, че в Димитровград се упояват животни и се изхвърлят на сметището. Кметът Стефан Димитров контрира, че това не отговаря на истината. Бездомните кучета се ловят по сигнал, че са опасни и се извеждат от града за по-голяма сигурност, обясни преди седмица градоначалникът.

Проблемът с безстопанствените четериноги е на път да се разреши, обясниха още от местната управа. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на дирекция "Общинска собственост" Теодора Стоянова коментира, че днес сградата на бившият развъдник за кучета на МВР, намиращ се на изхода на Димитровград официално ще стане собственост на общината. Предаването на документите от представители на Областна управа е планувано за 10.00 часа днес.

Още през февруари т.г.по искане на тукашната администрация правителството предостави полицейския развъдник за немски овчарки край града. Договорът между държавата и общината е бил сключен едва преди седмица.

В Димитровград няма действащ приют за бездомни кучета в последните две години. В следствие на издадено предписание от Областната дирекция по безопасност на храните /бившия ДВСК/ изолаторът за животни бе затворен окончателно в началото на тази година защото не отговаряше на условията - да се намира извън регулацията на града и на всеки негов обитател да се полага определена от закона площ.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини