Димитровградчанка дебатира доброволчеството в Съвета на децата

Председателят на Ученическия парламент в Димитровград Ваня Димитрова и зам. образователния министър Милена Дамянова

Създаване на Съвети на децата в различните български региони обсъждаха на среща в София представители на ученическите парламенти от страната. Тя бе организирана от Държавната агенция за закрила на детето и Съвета на децата. Представител на Димитровград и Хасковска област в това заседание бе председателят на Ученическия парламент към Детския комплекс Ваня Димитрова.

Във форума участие са взели още зам.министърът на образованието Милена Дамянова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани. Именно нейна е идеята да има съвети на децата по региони, за да бъде по-ефективна работата на консултативния орган наагенцията. Чрез тези местни структури ще може да се чуе гласът на децата по интересуващи ги въпроси, както и да се организират инициативи по различни теми, отнасящи се до всички сфери на живота.

Проявата, която се е провела от 16 до 18 юни в София протече под егидата на Годината на доброволчеството. Обсъдена е била и Концепцията на развитие на Съвета на децата чрез платформата на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето”, чиято цел е да насърчи активното включване на децата в работата на общините. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини