Канят димитровградчани да обсъдят бъдещия киноложки център в парк Марица

Обществено обсъждане на първият на Балканите международен киноложки и развлекателен център ще се проведе този петък, 24 юни в зала "Гросето" в Димитровград. Центърът ще се изгражда в парк Марица по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007 – 2013 г.”   Проектът, по който Димитровград е водещ партньор е на стойност 1 016 669 лв., от които близо 870 000 лв. поема българската страна, а 147 344 лв. е за община Александруполис. Малко над 620 000 лв. са предвидени за разработка на техническия проект и обзавеждането на киноложкия център.

Финасирането ще се извърши под формата на дългосрочен кредит от фонд "Флаг" в размер на 600 000 лв., ще има и дофинансиране със собствени приходи, казаха от общината.

Още в началото на тази година стана ясно, че в парк Марица ще се изгради Международен киноложки и развлекателен център. За това се договориха на среща в Александропулис през януари кметът Стефан Димитров и градоначалникът на гръцката община Александруполис Вангелис Ламбакис. В петък думата имат експертите от общината, разработили проекта и хората, интересуващи се от начинанието. Материалите по проекта се намират в Общината и могат да се разгледат от всеки заинтересован.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини