Социално слаби от димитровградско напират за топла храна

Сериозен наплив от желаещи да ползват услугите на Домашния социален патронаж е регистриран през последния месец в димитровградско. 223 социално слаби, трудноподвижни хора и пенсионери ползват в момента услугите на патронажа, чийто персонал разнася топла храна и хляб в Димитровград и селата Горски извор, Крум, Каснаково, Ябълково и Добрич.

"Очакваме до седмица-две капацитета от 250 места да се запълни, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на патронажа Любомир Филипов. Той разказа, че 21 молби в момента чакат разглеждане и одобрение дали ще получават готвена храна у дома.

Според Филипов, услугата е достъпна за повечето от хората без доходи и близки, който да се грижат за тях. В зависимост от доставяната храна се определя и цената. За супа и основно ястие без хляб потребителите плащат малко под 40 лв. на месец. Ако ястията са три и се добави цял хляб сумата става около 60 лв. на месец.

Напливът от желаещи не спира и през зимата, казаха още от Социалния патронаж. Това наложи от началото на тази година капацитетът му да се увеличи от 200 на 250 души. Персоналът също бе увеличен с още 5 души заради целогодишната работа.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини