Учители: Върнете руския език в училище

Виктор Метьолкин, кметът и директорът на ОУ"П.Славейков" откриват кабинета за целодневно обучение на 1 март

Димитровградски преподаватели настояват да се върне руският език в училище, това се случи по време на среща на учителите с първият секретар на Посолството на Руската федерация Виктор Метьолкин и доц. д-р Владислав Лесневски – ръководител направление „Руски език” в Руски културно-информационен център – София. Двамата посетиха днес общината и се срещнаха и с ръководството на Димитровград.

Какви възмогности имат тукашните училища да включат в програмата си руски език и как може да стане записването на български ученици в руски ВУЗ-ове, коментираха гостите и домакините.

Да бъдат организирани обучителни семинари и да зачестят контактите между български и руски училища, поискаха още преподавателите. Според тях е умeстно и съвместно участие в проекти между наши и руски школа. Възможно е доброволци от Руската федерация да дойдат тук, за да работят за опознаване на руската култура, бе коментирано още на срещата.

Това е третото посешение на Виктор Метьолкин в Димитровград от пролетта насам. На 1 март той откри кабинет за целодневно обучение в ОУ"П.Славейков", а два месеца по-късно доведе търговското аташе на посолството, за да подпомогне бизнес контактите между Димитровград и Русия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини