Групите в Лятното училище в Димитровград пораснаха

В димитровградският квартал "Изток" лятното училище се радва на голям интерес

По 14 вместо по 8 деца ще включват групите за т.нар. лятно училище по проекта "Социално включване", който започна да се реализира в Димитровград на 1 юни. Промяна в нормативната база по разработката налага да обявим допълнителен прием на още деца, обясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителката на проекта Елена Тодорова.

До 15 юли родителите на деца от социално слаби семейства, многодетни, безработни, такива от уязвими групи могат да подават документи в училищатаТодорова уточни, че бройката на ползващите лятното училище малчугани остава 90, отпадат само предварително обявените групи в училищата в Ябълково и Черногорово.

Занимания за децата от 5 до 7 години до края на август ще бъдат организирани в димитровградските училища „Пенчо Славейков”и „Алеко Константинов” , в ОУ „Пейо Яворов” в кв. Изток и ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Черноконево, училището в Меричлери, тези в селата Крепост, Радиево и Добрич. В рамките на три дни през седмицата децата от уязвимите социални групи ще се подготвят за училище и ще се учат да разказват, рисуват, смятат и четат.

Родителите присъстват на заниманията на децата в училище "П.Яворов" в ромския квартал

Предвидени са и няколко образователни екскурзии за малчуганите до различни забележителности в Димитровград. Първата вече се състоя този понеделник, когато децата посетиха Историческия музей и Градската библиотека.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини