Канализацията на димитровградския Ляв бряг - на финала

Зам.кметът Красимир Минев

Предстои подписване на акт 15 и насрочване на дата за приемателна комисия, която да постави финала на проекта по изграждането на ВиК системата на петте квартала от левия бряг на Марица, съобщи пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Красимир Минев. Заедно с  градоначалникът Стефан Димитров, Минев е участвал в поредното заседание на Комитета за наблюдение и контрол на проекти в секторите „Транспорт” и „Околна среда” в София. При отчета на работата в сектор “Околна среда” е станало ясно, че разработката в Димитровград е във финална фаза. В експлоатация е пусната Пречиствателната станция за отпадни води, която има разрешително за работа. Отпаднали са ограничителните условия за работа на новия водопровод в кварталите Мариино, Вулкан, Черноконево, Изток 1 и 2, каза още зам.кметът.

Канализацията на петте квартала е положена, остава само да бъдат асфалтирани улиците в кварталите Мариино и Черноконево. “На срещата за пореден път настоявахме пред МРРБ и Европейската инвестиционна банка да бъдат заделени средства за ремонт на разкопаните отсечки. В противен случай, ако бъде пусната в този вид, дъждовната канализация би се затлачила, допълни Красимир Минев. Крайно наложително е Регионалното министерство да задвижи въпроса и да подготви тръжните процедури, настояват още от управата на Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net припомня, че в края на 2010 година стана ясно, че в проекта за водопровода и канализацията на Ляв бряг има пари за асфалтиране на 90 кв.м. от разкопаните улици. Общината не еднократно търси начини да финансира полагането на нова настилка, засега без резултат. Предварителните сметки сочеха , че е необходима сума от  около 500 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини