2 °C

Ротари дари мобилна животоспасяваща апаратура на димитровградската болница

Д-р Здравко Наков / в дясно/ показва компактния, но много ценен апарат за спасяване на сърдечноболни

Животоспасяваща кардиологична апаратура дари на Вътрошно отделение към димитровградската болница днес местния Ротари клуб. Дарението включва два апарата, с които може да бъде оказана първа помощ на сърдечно болни и да се проследи тяхното състояние. Стойността на придобивката е близо 27 000 лв., средствата са набрани от Благотворителния бал на Ротари клуб на Благовещение -25 март.

За да връчи протокола от дарението във вътрешно отделение на МБАЛ "Св.Екатерина" дойде президентът на Ротари клуб - Димитровград Манол Ангелов. Той символично предостави модерната техника на управителя на здравното заведение д-р Здравко Наков. Шефът на димитровградската болница благодари на всички дарители, че са отделили от личните си средства за закупуването на така нужната за лечение апаратура. Според Наков, това ще повиши още повече нивото на обслужване на пациентите в здравното заведение.

Въпреки, че е с малки размери единият от дарените апарати е много нужен, защото може да бъде оказана помощ на сърдечноболен и извън кардиологията, подчерта шефът на Вътрешно отделение д-р Атанас Михов. Комбинираният апарат дава възможност за външна електростимулация на сърцето, нещо което досега в тукашната болница се е правило само по венозен път. В същото време може да се ползва и като дефибрилатор, който издава и говор.

С другият предоставен от Ротари Холкер ЕКГ апарат може да се проследи сърдечната дейност на пациентите в продължение на денонощие, като така бъдат открити симптоми, незабележими при обикновена кардиограма.

 Холкер ЕКГ апарат проследява ритъма на сърцето на болния продължително време, обясни д-р Евгени Георгиев
Манол Ангелов връчва протокола от дарението на шефа на болницата д-р Наков

Това е второто ценно дарение на ротарианците за тукашната МБАЛ"Св.Екатерина". Миналата година те предоставиха за нуждите на димитровградското АГО хидравлично легло и кувиоз. Така общата сума на закупеното от Ротари до момента възлиза на близо 60 000 лв.

1 200 пациенти за година преминават през Вътрешно отделение на димитровградската болница, повечето от тях са с кардиологични проблеми

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини