Димитровград обжалва постановлението спиране за паяка

Община Димитровград обжалва чрез съда постановлението на Държавната автомобилна инспекция за спиране работата на паяка, вдигащ неправилно паркиралите коли, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев. В последния работен ден на миналата седмица той е бил в Транспортното министерство в София, за да чуе лично какви са мотивите на Автомобилната инспекция за издаване на постановлението. От там отговорили, че Общината ще получи мотивите в писмен вид и тогава може да се запознае с тях.

Dimitrovgrad.bgvesti.net вече информира, че от 24 юни Общинското предприятие" Паркинги и гаражи" е без специализиран автомобил, който да вдига колите-нарушители заради липса на лиценз за обществен превоз. По същото време спря работа и паякът в Хасково, проверките на ДАА бяха провокирани от зачестилите катастрофи с автобуси в страната.

 

Миналата седмица стана ясно, че близо 2 500 лв. месечно са загубите на общината от спиране работата на паяка. Ситуацията специалисти определиха като обсурдна, защото паяка не извършва обществен превоз, за да има нужда от такъв лиценз. За да получи такъв Общинското предприятие трябва да се регистрира като търговско дружество.

Припомняме, че в момента шофьорите на автомобилите в нарушение по димитровградските улици се санкционират със скоби и фишове.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини