Лятното училище в Димитровград се напълни със 120 деца

Капацитетът от 120 места за т.нар. лятно училище в Димитровград по проект "Социално включване - "Да" за децата на Димитровград" се запълни, каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителят на проекта Елена Тодорова.

В края на юни тукашната администрация обяви нови 30 места за деца от уязвими социални групи, желаещи да се включат в първия етап на проекта. Заради нормативни промени, групите в Лятното училище в димитровградско вместо по 8, вече ще включват 14 или 15 деца, припомни Тодорова.

До утре, 15 юли родителите на деца от социално слаби семейства, многодетни, безработни, такива от уязвими групи имаха право да подадат документи за записване в лятното училище. Капацитетът му обаче се запълнил дни преди крайната дата.

 

Опознавателни екскурзии са предвидени по проекта "Социално включване", една от тях бе в Градската библиотека в Димитровград

От 1 юни занимания вече се провеждат в димитровградските училища „Пенчо Славейков”и „Алеко Константинов” , в ОУ „Пейо Яворов” в кв. Изток и ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Черноконево, училището в Меричлери, тези в селата Крепост, Радиево и Добрич. В рамките на три дни през седмицата деца от 5 до 7 години се подготвят за постъпване в училище като четат, рисуват, смятат и се забавляват с игри. Има и планирани няколко опознавателни екскурции в община Димитровград. Училището приключва работа в края на август.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини