Димитровградски математици станаха четвърти в Индонезия

Отборът от Димитровград получи поздравления от кмета Стефан Димитров

Повече от успешно се представиха на международното математическо състезание в Индонезия четирима ученици от Димитровград, като завоюваха 4-то място в своята възрастова група в конкуренция с 62 отбора. Проявата, която събра на едно място 330 деца от цял свят се проведе от 15 до 22 юли в Бали. За екзотичната държава заминаха Виктор Колев от ОУ "Алеко Константинов" и възпитаниците на ПМГ "Ив.Вазов" Гергана Миткова ,Теодор Жеков и Марио Илиев. След завръщането си децата разказаха, че задачите в състезанието са били сложни, но успехът се дължи на добрата подготовка, започнала още през април и преподавателите по математика.

Като много добър успех определиха класирането и ръководителите на димитровградската група -учителите Антоанета Шаркова и Надя Лазарова. Освен силната конкуренция от отборите на Южна Корея, Китай, Малайзия и Филипините, тази година за пръв път е имало и математици от САЩ и Русия. Общо 6 са били българските отбори, по два от Софийската математическа гимназия и тази в Бургас, както и от Шумен и Димитровград. Сред българските отбори по брой натрупани точки тукашните математици са втори, след отбора на Математическата гимназия в София. 

Димитровградските деца, мерили сили с 330 връстници от цял свят

Поздравления за отличните резултати и нови успехи догодина пожела на децата и преподавателите кметът Стефан Димитров, те пък му благодариха за подкрепата и му подариха сувенир от далечна Индонезия.

Кметът Стефан Димитров получи дар от Индонезия

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини