Лятното училище на гости в Планетариума

Втората образователна екскурзия по проекта Социално включване "Да" за децата на Димитровград" реализираха децата от т.нар.лятно училище в общината. Малчуганите от уязвими социални групи посетиха димитровградският планетариум "Джордано Бруно" и разгледаха звездната зала.

За небето, планетите и съзвездията увлекателно им разказа директорът на планетариума Димитър Кокотанеков. Децата се разходиха из помещенията, където се провеждат кръжоци и разгледаха уредите, с които се наблюдава небето.

Това е втората образователна екскурзия в рамките на проекта "Социално включване", който реализира община Димитровград. В първата близо 80 деца посетиха Градска библиотека "Пеньо Пенев" и Историческия музей през месец юни.

Децата разгледаха звездната зала на планетариума

120 деца от социално слаби семейства, многодетни, безработни, такива от уязвими групи се включиха в проекта от началото на месец юни. В него малчутани от 5 до 7 групи се подготвят за училище чрез занимания по рисуване, четене, различни игри. Занятията се провеждат в димитровградските училища „Пенчо Славейков”и „Алеко Константинов” , в ОУ „Пейо Яворов” в кв. Изток и ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Черноконево, училището в Меричлери, тези в селата Крепост, Радиево и Добрич. Лятното училище продължава до 15 август.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини