Лятното училище в Димитровград приключи

Малчутаните, които наесен ще станат първокласници показаха какво са научили в Лятното училище

Последната екскурзия по проекта "Социално включване -"Да" да децата на Димитровград" проведоха днес възпитаниците на Лятното училище. Те посетиха Дневния център за хора с увреждания, където изнесоха програма за наученото по време на заниманията през летните месеци. Всяка една от групите по проекта показа какво е научила за близо три месечното си обучение.

След това децата разгледаха центъра, залата за рехабилитации и стаите за занимания на хората с увреждания. Проявата постави край на Лятното училище по проекта "Социално включване".

Дали са били полезни заниманията през летните месеци за малчуганите се поинтересува кметът Стефан Димитров, който бе гост на тържеството. Той пожела успешен старт в училище на всички. Празникът уважи и директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" към общината Милена Тодева.

 

Успех на бъдещите първокласници пожела димитровградският кмет

120 деца от социално слаби семейства, многодетни, безработни, такива от уязвими групи се включиха в проекта, който стартира от началото на месец юни. В него малчугани от 5 до 7 групи се подготвяха за училище с помощта на рисуване, четене, различни игри. Занятията се провеждаха в димитровградските училища „Пенчо Славейков” и „Алеко Константинов” , в ОУ „Пейо Яворов” в кв. Изток и ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Черноконево, училището в Меричлери, тези в селата Крепост, Радиево и Добрич. 

С това дейностите по проекта "Социално включване" не приключват поясни ръководителят му Елена Тодорова. Те ще продължат през декември тази година.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини