Над 5 000 зоват Стефан Димитров да се кандидатира за кмет

Стефан Димитров каза, че е изненадан от подкрепата, но добави, че ще си помисли дали да се кандидатира

Над 5 000 подписа за димитровградския кмет Стефан Димитров, с молба да се кандидатира за втори управленски мандат събраха културни, читалищни дейци и жители на различни квартали в Димитровград. Списъците бяха връчени на градоначалника в читалнята на Градската библиотека днес по обяд. 

Подписите на близо 1000 души от библиотеката, историческия музей, детски и младежки център, театъра, забавно-духовия оркестър, джаз трио - Димитровград, читалищата в общината бяха предоставени на кмета от Калина Монева.

От името на читалищните дейци говори Наташа Маринова от читалището в Меричлери. Тя подчерта, че никой не е обръщал такова внимание на културните средища в последните години, както сегашното ръководство на общината. "Умоляваме ви, кандидатирайте се", каза в края на словото си Маринова.

Подкрепата си за Стефан Димитров изразиха и от няколко пенсионерски клуба в града. Връчена бе и още една подписка от жители на кварталите по Левия бряг на река Марица -Мариино, Черноконево, Вулкан, Изток 1 и 2. Присъстващите заявиха, че града и общината са се променили, благодарение на младостта и амбицията на сегашния градоначалник. Сред спонтанно подкрепящите сегашния кмет бяха и учители, бизнесмени, земеделски производители, дошли на срещата в читалнята.

"Изненадан съм приятно и ви благодаря", каза Стефан Димитров, но не пожела да отговори дали ще се кандидатира за втори управленски мандат. Според него, заслуга за състоянието на общината и Димитровград има най-вече Общинския съвет, който със своите решения помага да се променят много неща.

Кметът каза още, че ангажимента за управлението на една община е много голям и е важно едно ръководство да разполага с ясна визия за бъдещето й. Стефан Димитров призна, че БСП, ГЕРБ и ДПС също много са помагали, за да се разрешават проблемите на града и хората му. "Не искам да работя с празни обещания, трябва да е ясно какво може да се направи и какво не", каза още Димитров.

От името на читалищните дейци в общината подписката връчи Наташа Маринова от читалището в Меричлери

Преди началото на срещата в библиотеката трима свещеници отслужиха молебен по случай днешния летен Стефановден. Почетена от присъстващите бе и годишнината от Илинденско-преображенското възстание.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини