ЦИК решава кой какъв е в димитровградската ОИК

Партиите в Димитровград не се разбараха за състава на ОИК на три поредни срещи

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще реши кой ще оглави Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград, кой ще бъде заместник- председател и секретар, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net секретарят на общината Диана Димитрова. Това ясно след като за трети път тази сутрин представители на политическите сили не успяха да се разберат за състава на комисия. Те бяха свикани на поредната консултация от кмета Стефан Димитров, а срещата бе закрита за медиите.

17 са местата в Общинската избирателна комисия в Димитровград, според квотното разпределение  с най-много места - осем са управляващите от ГЕРБ. По трима са представителите на Коалиция за България и ДПС, с по един член в ОИК са Атака, НДСВ и Синята коалиция.

По време на вчерашната среща в сградата на общината едно бе предложението за шеф на комисията, то е за сегашния председател и юрист Димитър Гавазов, който бе предложение на НДСВ. За заместници бяха номинирани Антония Славова от Синята коалиция и Стамен Янев от "Атака". Трима души се борят за секретарското място в ОИК - това са Николай Григоров от ГЕРБ, Айше Вели от ДПС и Веселин Тодоров, предложен от Коалиция за България.

До 18 август от ЦИК ще подготвят състава на избирателната комисия в Димитровград, след като от тукашната администрация им изпратят предложения и какви са мотивите на партиите, за да не се стигне до единодушно мнение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини