Решено: Пейката-гигант остава в Димитровград

За да няма спекулации с размерите, днес пейката бе измерена на широчина, дължина и височина

Гигантската пейка, която направиха в Димитровград и която разбуни духовете през последните два дни във Фейсбук остава в града. За това са се договорили на среща днес шефът на фирмата, изработила съоръжението- Митко Тодоров и димитровградският кмет Стефан Димитров.

Общината иска да придобие атрактивното съоръжение, но конкретни суми не сме разбирали, поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Митко Тодоров. От фирмата-производител пазят в тайна колко струва изработката на пейката.

Остава да се изясни въпросът на което място да се постави огромната придобивка. Предложението на автора на пейката е площада до бившето кино Медея, за да е близо до входа на Димитровград и пристигащите да я виждат. Имало е и идея тя да се постави до големия дъб в парк Марица. Във Фейсбук групата, която бе сформирана преди два дни също могат да бъдат предлагани подходящи места. Последната дума има в общината.

Огромната пейка днес бе сравнена по размери с нормална пейка

За да няма и спекулации с големината на аткракцията днес тя бе измерена. Както Dimitrovgrad.bgvesti.net писа още вчера, пейката е дълга 6 м., висока е 2,40 м., а широчината й е 2,10 м.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини