Трима селски кметове се борят за нов мандат в димитровградско

В първият ден от работата си ОИК - Димитровград регистрира една партия и три инициативни комитета 

Сегашните кметове на димитровградските села Ябълково, Добрич и Сталево имат намерение да се борят за нов мандат на изборите тази есен. Това стана ясно, след като в първия ден от работата си Общинската избирателна комисия регистрира документите на три инициативни комитета. Те издигат кандидатурите на Ванчо Иванов за кмет на Ябълково, Марин Маринов за кмет на Добрич и Панчо Панушев за кмет на Сталево.

Освен тях, за участие в местния вот днес се е регистрирала и една партия. Както стана ясно по-рано, от политическите сили ГЕРБ първа подаде документи в ОИК тази сутрин.

От избирателната комисия напомниха, че до 28 август кметът на общината със заповед образува избирателните секции на територията на общината и тяхната номерация. До същата дата трябва да се ясни и местата, на които ще бъдат поставени избирателните списъци. Първата част от тях трябва да бъде обявена на 12 септември. Гражданите на държави от Европейския съюз, които искат да бъдат вписани в избирателните списъци, трябва да подадат заявление в местната администрация пак до 12 септември.

До 20 септември приключва регистрацията на кандидатските листи за общински съветници, кмет и кметове на населени места в Общинската избирателна комисия. Два дни по-късно кметът представя в ОИК предложения за състав на секционните избирателни комисии, направени от партиите. Пак до 22 септември избиратели с увреждания, които искат да ползват подвижната урна, трябва да заявят това чрез молба в Общинската администрация.

Осми октомври е крайния срок за издаване на удостоверения за гласуване на друго място за служебно ангажираните лица, както и до тази дата се приемат заявления за гласуване по настоящ адрес, казаха още от ОИК.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини