1/2 от селата без право да решават кой да ги управлява - преглед на печата

Без регламентираното си конституционно право на глас по време на предстоящите местни избори частично ще останат жителите на 12 от общо 27 населени места от димитровградско, пише в новия си брой от днес вестник "Димитровградски пазар". Изданието поставя акцент върху факта, че поправка в нормативната уредба удря пряко върху живеещите в Бряст, Великан, Воден, Голямо Асеново, Бодрово, Длъгнево, Долно Белево, Здравец, Малко Асеново, Райново, Светлина и Върбица.

Според гласувания от Парламента нов изборен кодекс пряко от народа се избират кметове на села с население над 350 души, пише още изданието.

Криза: 1 431 димитровградчани се редят на опашка за милостиня, информира от стр.8 вестникът. Става дума за помощите, който социално слабите от общината получават в офиса на БЧК до 2 септември. Пекетът с храни е част от Интервенционните запаси на Европейския съюз, раздавани в Хасковска област.

Наполовина се стопиха възможностите за започване на работа в Димитровград, тема също от новия брой на "Димитровградски пазар". От дописвата става ясно какви свободни места има на борсата в Димитровград и нужните условия, на който трябва да отговарят кандидатите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини