Три заведения на панаира тази година, отчитат лек спад

10 са фирмите, които ще подредят атракциони в парк Марица

Общо 33 заявления от фирми и търговци за участие в празника на родния край в парк "Марица" са попадени в общината. Информацията изнесе пред журналисти днес шефът на отдел "Търговия, селско и горско стопанство" Атанас Бялков. Той допълни, че сравнено с миналата година има лек спад в броя на участниците в традиционния празник на родния край.

Най-много -20 са търговците на сергии с мекици, понички, дюнери, детски играчни и други подобни забавления. 10 са предприемачите, които ще разположат аткрациони в парка -виенски колела, гондоли, влакчета, люлки.

Най-малко остават желаещите да подредят заведения в парка. Само три ще бъдат местата за продажба на храни и напитки. "Въпреки, че местната администрация обяви 50% намаление от цените за наем на общински терени, само трима търговци решиха да участват в празника", поясни Бялков. За сметка на това празникът в парк Марица ще продължава до 1 часа след полунощ, за да могат повече хора да го посетят.

От Общината се извиниха предварително на живеещите в района на парк Марица заради глъчката и музиката по време на панаирните дни. Празникът започва от 29 август и ще продължи до 3 септември.

 

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини