Общинска охрана поема паяка в Димитровград

Както се и очакваше, димитровградските съветници решиха специализирания автомобил за вдигане на неправилно паркираните коли да премине към "Общинска охрана". Това се случи на днешната сесия, а предложението бе на градоначалника Стефан Димитров.

Според кмета, така дружеството, което е регистрирано по Търговския закон като ЕООД ще може да кандидатства за лиценз за обществен превоз, какъвто е нужен според изискване на ДАИ. Такъв не може да бъде издаден на Общинско предприятие "Паркинги и гаражи", което досега стопанисваше репатриращото съоражение. За целта общинарите допълниха предмета на дейност на общинското дружество, като добавиха "извършване на обществен превоз на товари".

Припомняме, че тукашната администрация Обжалва решението на Държавната автомобилна инспекция, с което паякът бе спрян от движение в края на юни тази година. За това информира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев още в началото на юли. Липсата на репатриращ автомобил създава проблеми по улиците на Димитровград заради безразборно паркираните коли, посочи днес кметът. Според Стефан Димитров ще се изчака произнасянето на съда по казуса, а днешното решение е вариант за справяне със ситуацията.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини