Център от семеен тип приютява сирачета в Димитровград

Центърът от семеен тип ще се помещава в блок 9 на бул."Благоев"

Център от семеен тип ще бъде открит в Димитровград в началото на идната година, казаха днес от Общината. На 22 август в столицата е бил подписан договор за съвместна дейност между тукашната администрация, Социалното министерство и фонд "Социална защита".

Така се дава зелена улица на проект „Създаване на близка до семейната среда в Център за настаняване от семеен тип към Община Димитровград”, който администрацията е подала за одобрение през юни тази година. Общата стойност на разработката е 21 600 лв. Община Димитровград поема 10% от тази сума. За проекта Dimitrovgrad.bgvesti.net писа още през април, когато стана ясно, че се работи върху подобна социална идея.

Центърът от семеен тип ще приюти 6 сирачета, той ще се помещава в общинско жилище на бул."Благоев" №9. В момента там текът ремонтни дейности, които ще приключат до седмици. По проекта се предвижда закупуване на оборудване и обзавеждане на центъра. Предстои да бъде обявена процедура по избор на изпълнител за оборудването и обзавеждането.

Ремонтите в жилището са по линия на проект "Красива България", информираха още от местната администрация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини