Детският и младежки център доведе естонци в Димитровград

Гостите от Естония по време на презентацията на проекта

Проектът "Всяко цвете е красиво" бе представен в Детския и Младежки център в Димитровград. По линия на разработката още вчера тук пристигнаха 16 естонци, които ще разгледат забележителностите на града и ще опознаят българската култура и нрави. Това е една от дейностите по проекта, осъществен по линия на младежкия обмен по програма "Младежта в действие". Гостите от Естония ще се включат и в празничната програма за рождения ден на Димитровград.

Да похвали инициативата тук дойде Десислава Добрева, представляваща програмата "Младежта в действие". Тя сподели, че намира Димитровград един европейски град и пожела на Детския и младежки център да подготвя още нови и нови разработки.

Десислава Добрева /в дясно/ сподели, че Димитровград е европейски град

"Всеки народ има своя собствена идентичност, ще се върнем назад във времето, ще разчупим стериотипите и ще намалим конфликтите", каза при представянето на проекта ръководителят му Мариана Вълчева. Продължението му ще е през октомври когато група от димитровградски младежи ще посетят Естония, за да се запознаят с нейната история, бит и култура.

Успех на младежкия обмен с естонците пожела и кметът Стефан Димитров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини