Румен Христов: Общините се задъхват от безработица и битова престъпност

Обиколка из всички български общини е предприел кандидатът за президент на Синята коалиция Румен Христов

Висока безработица, ниски доходи, битова престъпност и завишените цени на услугите, предлагани от монополистите са основните проблеми на българските общини. Това заяви в Димитровград снощи кандидат-президентът на Синята коалиция Румен Христов. Той гостува тук като част от своята предизборна обиколка из всички 264 български общини. "Досега съм обиколил 160 общини, навсякъде хората се оплакват от едно и също", каза гостът.

Според Христов, липсата на работеща икономика е основния проблем на страната ни. "След като няма производство, няма и как да се задвижи тази икономика".

Като експерт в областта на земеделието и бивш земеделски министър, кандидат-президентът посочи, че годишно страната ни внася между 100 и 200 хиляди тона месо и 74% от храните, които консумира българина. 

"Нямаме и ясни критерии кои отрасли ще развиваме, а ако искаме да сме туристическа дестинация, селското стопанство е задължително", посочи още синият кандидат-президент.

По отношение на правомощията на държавния глава Румен Христов смята, че те не трябва да се увеличават, но и не бива да се орязват сега съществуващите. Бившият министър е на мнение, че президента има достатъчно сериозни правомощия, той назначава главния прокурор, има своя квота във ВАС, ВКС и ВСС.

Димитровград синият кандидат-президент посочи като положителен пример за това как могат да работят успешно обединени десните формации. По време на визитата си тук Христов се срещна с кмета Стефан Димитров и представители на коалиция "Да за Димитровград".

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини