ОбС на прощаване: Свършихме много, остана малко

На прощаване: Специален визитник връчи на кмета Стефан Димитров и на 33-мата общински съветници председателят на местния парламент Катя Чалъкова

Нито едно публично-частно партньорство не е успял да реализира Общински съвет -Димитровград по време на своя четири годишен мандат от 2007 до 2011 година. Това отчете по време на тържествената сесия за празника на Димитровград председателят на ОбС Катя Чалъкова.

Сред недовършените от съветниците неща са липсата на име на площада пред кино Планета Пайнер, не приети критерий за избор на почетен гражданин на Димитровград и недоразвита докрай стратегия за насърчаване на даровитите деца, допълни Чалъкова.

Според нея, свършеното от последния местен парламент е много повече. От приетите 1706 решения, 93 са за кандидатстване по различни проекти, почти толкова са реализираните промени в Наредби, 28 са променили устройствени планове, а 14 са дали съгласие за вземане на кредити.

Чалъкова подчерта, че бюджета на Общината е приеман в срок, гласувани са били и промени в местните данъци и такси, и тези за Неделен пазар. "Въпреки, че приехме 15% намаление на числеността в Общинска администрация тя работи перфектно при осъществяване на взетите от нас решения", каза още шефката на ОбС.

Според градоначалникът Стефан Димитров по време на четиригодишния мандат в Общинския съвет е имало разумен диалог, с чиято помощ се е работило за Димитровград. Кметът смята още, че подкрепа е намерена и в лицето на областен управител и депутати от региона.

Ползотворна работа пожелаха на новия Общински съвет председателите на сесийни групи, повечето от тях се обединиха около мнението, че е нямало конфронтации в сегашния местен парламент, а по-скоро комфот за местната власт. В края на заседанието думата взе съветникът с най-дълъг стаж - д-р Максим Господинов, който се сбогува с колегите си, като каза, че ОбС работи добре, защото спазва правилата, които сам създаде. Визитник с герба на Димитровград получиха като спомен кметът Димитров и 33-мата общински съветници. Подаръците връчи Катя Чалъкова.

Гости на тържествената сесия бяха представители на различни делегации от побратимени те градове. Кметът на сръбския Димитровград Веселин Величков /на снимката/ не скри, че е очарован от българския Димитровград
Кметът на немския Айзенхютенщад госпожа Пюшел/в дясно/е впечатлена от вниманието на домакините

От депутатите на тържествената сесия в Димитровград присъства само Емилия Масларова, колегата й Иво Димов поднесе извинения за отсъствието си
Съветникът с най-дълъг стаж д-р Максим Господинов се сбогува с колегите си, като каза че ще следи работата им отвън

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини