13 °C

ОбС на прощаване: Свършихме много, остана малко

На прощаване: Специален визитник връчи на кмета Стефан Димитров и на 33-мата общински съветници председателят на местния парламент Катя Чалъкова

Нито едно публично-частно партньорство не е успял да реализира Общински съвет -Димитровград по време на своя четири годишен мандат от 2007 до 2011 година. Това отчете по време на тържествената сесия за празника на Димитровград председателят на ОбС Катя Чалъкова.

Сред недовършените от съветниците неща са липсата на име на площада пред кино Планета Пайнер, не приети критерий за избор на почетен гражданин на Димитровград и недоразвита докрай стратегия за насърчаване на даровитите деца, допълни Чалъкова.

Според нея, свършеното от последния местен парламент е много повече. От приетите 1706 решения, 93 са за кандидатстване по различни проекти, почти толкова са реализираните промени в Наредби, 28 са променили устройствени планове, а 14 са дали съгласие за вземане на кредити.

Чалъкова подчерта, че бюджета на Общината е приеман в срок, гласувани са били и промени в местните данъци и такси, и тези за Неделен пазар. "Въпреки, че приехме 15% намаление на числеността в Общинска администрация тя работи перфектно при осъществяване на взетите от нас решения", каза още шефката на ОбС.

Според градоначалникът Стефан Димитров по време на четиригодишния мандат в Общинския съвет е имало разумен диалог, с чиято помощ се е работило за Димитровград. Кметът смята още, че подкрепа е намерена и в лицето на областен управител и депутати от региона.

Ползотворна работа пожелаха на новия Общински съвет председателите на сесийни групи, повечето от тях се обединиха около мнението, че е нямало конфронтации в сегашния местен парламент, а по-скоро комфот за местната власт. В края на заседанието думата взе съветникът с най-дълъг стаж - д-р Максим Господинов, който се сбогува с колегите си, като каза, че ОбС работи добре, защото спазва правилата, които сам създаде. Визитник с герба на Димитровград получиха като спомен кметът Димитров и 33-мата общински съветници. Подаръците връчи Катя Чалъкова.

Гости на тържествената сесия бяха представители на различни делегации от побратимени те градове. Кметът на сръбския Димитровград Веселин Величков /на снимката/ не скри, че е очарован от българския Димитровград
Кметът на немския Айзенхютенщад госпожа Пюшел/в дясно/е впечатлена от вниманието на домакините

От депутатите на тържествената сесия в Димитровград присъства само Емилия Масларова, колегата й Иво Димов поднесе извинения за отсъствието си
Съветникът с най-дълъг стаж д-р Максим Господинов се сбогува с колегите си, като каза че ще следи работата им отвън

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 11.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще отделите повече време на проблем, за който не сте подозирали, че може да се появи. Проявете разбиране и към нуждите на близък човек, помогнете му. Финансови придобивки ще дойдат тъкмо навреме и ще подпомогнат намеренията ви за ремонти или предстоящо пътуване. Не предизвиквайте никого днес, бъдете по-отстъпчиви.
11 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Имате реален поглед върху събитията около вас, но освен това е нужно и да се действа. Ще постигнете повече, ако разумно разпределяте енергията си и не се хвърляте в излишни посоки, гарантиращи ви само умора. Нова любов ще вълнува някои от вас. Поне за сега запазете за себе си това хубаво чувство и не го обсъждайте с никого.
11 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Моментът е подходящ да проявите твърдост и да действате безкомпромисно. Имате увереност в себе си, че действате правилно, остава само да я превърнете в действие. Не се колебайте - шансовете са на ваша страна. Резултатите ще впечатлят дори и вас. Помислете за бъдещи начинания. Откриват ви се много възможности в тази насока.
11 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
През днешния ден бъдете достатъчно внимателни, не говорете неща, които можете да премълчите. Не е изключено някой от обкръжението ви съзнателно да ви въвлече в конфликтна ситуация. Добри новини ще разведрят настроението ви и ще ви посветят в нови за вас начинания. Следвайте своя вътрешен глас.
11 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Хвърлете цялата си енергия в делата, които движите.Успехът си заслужава усилията. Ако успеете да заинтригувате и по-висшестоящи - тогава триумфът ви ще бъде пълен.
11 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
11 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционално наситен ден сред приятна компания. Настроени сте доста купонджийски и без съмнение се чувствате добре на всяко място. Имате нужда от разтоварване, затова използвайте отдаващият ви се случай. Успехи сред противоположния пол ще ви накарат да се чувствате още по-добре. Не се колебайте да предприемете първата стъпка.
11 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще събудите интереса на околните. Не всичко ще бъде по вкуса ви, но не си разваляйте настроението. Делата ви се развиват добре и вие много скоро ще го усетите. Имате възможността да започнете работа по проект, който отдавна ви привлича.
11 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Бъдете сигурни, че ако поговорите спокойно с близък човек за онова, което ви тревожи, ще се почувствате значително по-добре.
11 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
11 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
11 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори плановете ви за деня не включват делова активност ще се наложи да я проявите. Възможността, която ви се открива не е за изпускане и със сигурност ще съжалявате, ако не се възползвате по най-добрия начин. Ранния следобед ви очаква приятна изненада, този път свързана с интересуваща ви личност.
11 май 2021
Последни новини